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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Trigo.
Data corrente:  10/03/2015
Data da última atualização:  10/03/2015
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  GUARIENTI, E. M.
Afiliação:  ELIANA MARIA GUARIENTI, CNPT.
Título:  Para o seu pão "dar certo".
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  In: GUARIENTI, E. M.; TIBOLA, C. S.; ALVES, R. C. Produção artesanal de pães, cucas, bolos e bolachas. Brasília, DF: Embrapa, 2012. Cap. 2, p. 19-21.
Idioma:  Português
Thesagro:  Panificação.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Trigo (CNPT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPT42834 - 1UMTPL - PP664.75G915p
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Solos.
Data corrente:  18/03/2024
Data da última atualização:  18/03/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  CORRÊA, G. M.; HUTHER, C. M.; MELO, P. S. de; ROCHA, N. P. de S.; NORONHA, A. C. R. de; OLIVEIRA, J. R. de; TAVARES, S. R. de L.
Afiliação:  GABRIELA MARTINS CORRÊA, UNIVERSIDADE FEDERAL FLUMINENSE; CRISTINA MOLL HUTHER, UNIVERSIDADE FEDERAL FLUMINENSE; PEDRO SOARES DE MELO, UNIVERSIDADE FEDERAL FLUMINENSE; NICOLE PEREIRA DE SOUZA ROCHA, UNIVERSIDADE FEDERAL FLUMINENSE; ANA CAROLINA RIBEIRO DE NORONHA, UNIVERSIDADE FEDERAL FLUMINENSE; JULIA RAMOS DE OLIVEIRA, UNIVERSIDADE FEDERAL FLUMINENSE; SILVIO ROBERTO DE LUCENA TAVARES, CNPS.
Título:  Cultivation of water lettuce with different doses of salinity.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  In: WORKSHOP ON BIOSYSTEMS ENGINEERING - WEB 9.0, 9., 2023, Niterói. Proceedings [...]. Niterói: AGRHA Consulting, 2023. p. 232-236.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  With the increase in pollution of water bodies, there is a need to look for decontamination alternatives. Thus, there is a need for more studies aimed at removing these pollutants, with phytoremediation emerging as an alternative, using accumulator plants such as water lettuce (Pistia stratiotes), which is a macrophyte found in fresh surface waters with a high amount of organic matter. This study sought to assess how some growth parameters and the chlorophyll concentration of water lettuce might be affected when grown in different doses of salt. To this end, an experiment was carried out in which the plants were grown for 14 days in pots containing different doses of NaCl: T1: Control (0 g/L); T2: water + 2 g/L of a nutrient solution composed of Nitrogen, Phosphorus and Potassium (15-30-15); T3: 1% of the dose of sea salt diluted in water (0.35 g/L); T4: 5% (1.75 g/L) and T5: 10% (3.5 g/L), each with 5 replicates. Leaf number, plant neck diameter and chlorophyll concentration were analyzed. The number of leaves increased in all treatments, while the diameter decreased in the presence of the nutrient solution, and in the doses of 1.75 and 3.5 g/L. The chlorophyll concentration was higher in the nutrient solution and at the 3.5 g/L dose. This indicates that small doses of salt do not affect plant growth.
Palavras-Chave:  Chlorophyll concentration; Saline stress.
Thesagro:  Pistia Stratiotes.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1162926/1/Cultivation-of-water-lettuce-with-different-doses-of-salinity-2023.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Solos (CNPS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPS21435 - 1UPCAA - DD
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